Bra att veta

 
Antagen? Grattis!

Nu gäller det bara att läsa på lite inför terminsstarten den 23 augusti så att du inte missar något roligt. Under rubrikerna Ny Student, Bli Medlem och Novischutskottet hittar du mycket information om JF och novischperioden. Här har vi listat några lite mer allmänna tips till dig som blivit antagen som student vid Lunds universitet.

Kurslitteratur
Kurslitteraturen till juristprogrammets olika terminer och kurser kan vara väldigt dyr ibland. Då kan det vara en bra idé att köpa begagnade böcker. Detta är dessutom bra för miljön.
 
I facebookgruppen ”Sälja/köpa kurslitteratur till terminerna på juristprogrammet i Lund”, som administreras av JF:s ordförande, kan du sälja och köpa kurslitteratur. Medlemmarna i gruppen är eller har alla varit juriststudenter själva.
På Campusbokhandeln kan du också sälja och köpa kurslitteratur, både ny och begagnad. Den fysiska lokalen ligger behändigt nog precis mittemot JF.
Boende
Det kan kännas kämpigt att försöka ordna boende i Lund som ny student, men det finns många vägar att ta. Klicka på Lunds universitet-symbolen nedan så kommer du till en guide som Universitetet sammanställt beträffande att skaffa boende i Lund. Ett bra tips är att alltid se till att du står i AF Bostäders bostadskö. Om du har blivit antagen i första antagningen kan du vara med i AF Bostäders novischutlottning.
.
.

BoPoolen.nu är en andrahandsförmedling av bostäder som drivs av Lunds universitets studentkårer. Den 22 augusti kl. 18.00 i AF-Borgen håller BoPoolen i ett bostadsmingel. Syftet är att informera potentiella uthyrare om hur det går till att hyra ut, samt skapa tillfälle för bostadssökande och uthyrare att träffas och samtala. Du måste anmäla dig om du är intresserad av att delta. Läs mer här.
.
Notis 2017-08-02: OBS! Det är tyvärr en bedragare som använder en Outlook e-postadress och utger sig för att vara BoPoolen för att komma i kontakt med studenter. Svara inte på e-post från denna avsändaren och ge inte ut personlig information.