VÄLKOMMEN TILL JURIDISKA FÖRENINGEN I LUND Sedan år 1884 SVERIGES FRÄMSTA STUDENTKÅR Bli medlem i Sveriges främsta studentkår! Fyll din tid i Lund med värdefulla erfarenheter, oförglömliga upplevelser och en fantastisk gemenskap.

DSC059481
OM JURIDISKA FÖRENINGEN
JF är en ideell studentförening som grundades år 1884 och verksamheten är mycket omfattande. Men hur började allt och hur fungerar JF inifrån?
Allmänt.31-1024x682
UTBILDNING
Juridiska Föreningen är juristernas kår, vilket betyder att vi är ansvariga för att föra studenternas talan mot fakulteten i syfte att förbättra utbildningen. Vårt mål är att skapa en god utbildningsmiljö!
IMG_5860
ARBETSLIV
Juridiska Föreningens utskott tillhandahåller en chans att få insikt i juristyrket, samt ger tillfälle att vidga sina vyer och testa sina nyfunna juridiska kunskaper, och erbjuder en möjlighet att knyta kontakter.
Dolus.2013.13-1024x790
SOCIALT
Tiden på juristprogrammet är så mycket mer än bara studier. Engagera dig i något av våra utskott, det finns något för alla!
18424131_1304976002871331_6431490137027279660_n
JF KLAGA
I syfte att på en mer fullständig nivå hantera synpunkter så lanseras nu JF klaga. Där kan du anonymt rapportera in dina synpunkter som sedan kan komma att tas upp i antingen utbildningsutskottet eller styrelsen, beroende på ärendets karaktär.
10628307_632967106801783_2984968184796464870_n
NY STUDENT
Antagen till Juristprogrammet? Grattis! Nu när du ska påbörja din utbildning i Lund så finns det en hel del som kan vara bra att veta. Hur blir man medlem och vem får utmärkelsen ''Årets SmåJur''?

ANSTÄLLER JUST NU

Vi växer och söker nu nyutexaminerade jurister till vår avdelning Business Tax i Malmö. Hos oss på Deloitte i Malmö blir du en del i ett litet sammansvetsat team och får nära kontakt med dina kollegor. Samtidigt kommer du arbeta tillsammans med oss i vårt globala nätverk av över 44 000 skattespecialister i 150 länder, och leverera tjänster till några av Sveriges och världens största företag. 

Om rollen

Som Associate inom Business Tax kommer dina arbetsuppgifter vara både omväxlande och utvecklande, och du kommer jobba med allt från ägarledda fåmansbolag till de största internationella koncernerna. Du kommer att vara i frontlinjen när vi servar våra klienter inom allt vad företagsbeskattning innebär. 

Deloitte erbjuder dig en social och internationellt präglad arbetsplats. I Malmö är vi ett ganska ungt team som jobbar nära varandra. Vi är under stark tillväxt och lägger stora resurser på att vidareutveckla vår verksamhet och våra medarbetare.

Vi söker

Vi söker dig som är jurist och har ett genuint intresse av skatterätt för anställning på vårt kontor i Malmö med start våren 2021 eller hösten 2021. Du bör ha god stilistisk förmåga och goda kunskaper i engelska och svenska. Då vi arbetar i team är god samarbetsförmåga och social kompetens en förutsättning. Tidigare arbetslivserfarenhet, utlandsstudier samt kurser inom ekonomi är meriterande.

Vi erbjuder

En karriär på Deloitte innebär ständig utveckling. Du får möjligheten att arbeta med de största företagen i Sverige och internationellt och dina arbetsuppgifter kommer vara både omväxlande och utvecklande. Vi värdesätter både utveckling inom den materiella skatterätten men också personlig utveckling och lägger därför stora resurser på att vidareutveckla våra medarbetare. Vi är mitt i en spännande tillväxtresa där det finns stora möjligheter att bidra till att forma vår gemensamma arbetsplats. 

Hos oss får du tillgång till ett globalt nätverk av erfarna kollegor som bidrar till att du kan stärka både dig själv, våra klienter och vår verksamhet. Genom praktisk erfarenhet, en coach som stöttar din karriär, utbildning och kontinuerlig feedback får du hjälp att ta till vara dina styrkor.

Vid eventuella frågor kring ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta Sophie Karlerö på 070-080 27 77. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du Mato Saric på 076-827 61 66.

Se hela annonsen här: https://deloitte.recman.se/job.php?job_id=223998

Vi söker ständigt duktiga och drivna personer som kan bidra till Lindahls fortsatta framgång och tillväxt. Har vi ingen utannonserad tjänst som passar dig är du välkommen att skicka in en spontanansökan!

Om Lindahl

Lindahl är en framtidsinriktad affärsjuridisk advokatbyrå som arbetar under insikten att det är viktigare att hitta lösningar än problem. Vi ligger i framkant av den tekniska utvecklingen och vår rådgivning är rak och tydlig. Utifrån vår kompetens går vi rakt på sak, med fokus på affärsnyttan. För att säkra kompetensen för framtiden och fortsätta bygga vår verksamhet anställer vi nu juniora biträdande jurister till vår fastighetsgrupp med start våren 2022.  Fastighetsgruppen arbetar bland annat med fastighetstransaktion, exploatering och hyresfrågor.

Lindahl i Malmö kan erbjuda dig en trevlig och modern arbetsplats med högt i tak och bra gemenskap. Du får från start arbeta i högt tempo med stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med några av Sveriges främsta jurister. Genom Lindahls nationella utbildningsprogram Lindahlskolan samt en individuell utvecklingsplan ger vi dig verktygen och förutsättningarna för att växa som affärsjuridisk konsult och nå din fulla potential.

Din profil

Vi söker dig som är i slutet av din juristutbildning eller som är nyutexaminerad. Du har goda formella meriter och du behärskar engelska mycket väl i tal och skrift. Utlandserfarenhet och examen inom annat område än juridik är meriterande.

Vi söker efter nya drivna kollegor som vågar ta eget ansvar, som är trygga i sig själva och vana att leverera bra resultat även under tidspress. Det är viktigt att du har en stor förståelse och fallenhet för både affärsjuridik och konsultrollens särskilda krav. Du har ett stort intresse för affärer och näringsliv, vill lära dig om klienternas verksamheter och utvecklas till en riktigt duktig affärsjurist.

Eftersom vi värdesätter en stark gemenskap och trivsel är din personlighet minst lika viktig som din kompetens och dina akademiska färdigheter. Vi uppskattar att du delar våra grundläggande värderingar, liksom att du uppvisar laganda, servicekänsla och respekt för andra. För att trivas hos oss är du social och har lätt för att skapa och behålla personliga relationer.

Din ansökan

Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från juristutbildning. Är du tingsmeriterad ber vi dig även skicka in omdömen och betyg gällande notarietiden.

För mer information och för frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Advokat/Partner Thorbjörn Wennerholm, thorbjorn.wennerholm@lindahl.se. För frågor som rör rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Manager Sofie Wahlberg, sofie.wahlberg@lindahl.se.

Kom och jobba som Summer Trainee på Roschier! Ansökan är öppen NU! Som Summer Trainee på Roschier får du ta del av det dagliga arbetet på en advokatbyrå med ditt team. Du får också möjlighet att lära känna både jurister och studenter från andra universitet. Sista ansökningsdag är 5 december men urvalet sker öppet så skicka in din ansökan så fort som möjligt!

 

Låter det intressant? Ansök här senast den femte december!

 

 Vill du prova på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under våren 2022.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt  21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.

Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.

Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder två studenter möjligheten att göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen, en plats under A-perioden och en plats under B-perioden. Vi är flexibla när det gäller praktikperiodens längd men ser helst att den pågår i åtta till tio veckor. 

Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden. Under praktiken får du lära känna våra medarbetare och kan knyta värdefulla kontakter. Du kommer bl.a. att få skriva rättsutredningar, granska avtal och komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter. Du har två engagerade handledare som guidar dig i ditt praktikarbete och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du får även delta i byråaktiviteter och interna utbildningar såsom exempelvis vår Legal English.

Ansökningsinformation

Varmt välkommen med din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg på karriar.kilpatricktownsend.se. Ange gärna i ditt personliga brev om du föredrar A- eller B-perioden. Du som söker ska ha avslutat termin sex och läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet. 

Vi går igenom ansökningarna fortlöpande och tillsätter platserna allteftersom. Sänd därav gärna in din ansökan till oss så snart som möjligt.

Frågor

Om du har frågor, kontakta gärna HR- och kommunikationsansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.

KONTAKTA OSS
POSTAL ADDRESS
Juridiska Föreningen
Box 207
221 00 Lund
Sverige
Telephone
Ordförande, Emmy Svensson:
0703-555 299
Vice ordförande, Rebecca Lindblad:
0703-555 296
Mail Address
jf@jf.se
Ordförande, Emmy Svensson:
ordf@jf.se
Vice ordförande, Rebecca Lindblad:
vice@jf.se
VISITING ADDRESS
Juridiska Föreningen
Winstrupsgatan 8, 1:a vån.
222 22 Lund
Opening hours
Expeditionstid 10.00 - 12.00.
Bank giro
171-3148

5787-8613 (Biljetter till fester)

Please contact vice@jf.se if you need to make an international transaction.
Corporate identity number
845001-1732
Universitypost
HS 56

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!