VÄLKOMMEN TILL JURIDISKA FÖRENINGEN I LUND Sedan år 1884 SVERIGES FRÄMSTA STUDENTKÅR Bli medlem i Sveriges främsta studentkår! Fyll din tid i Lund med värdefulla erfarenheter, oförglömliga upplevelser och en fantastisk gemenskap.

DSC059481
OM JURIDISKA FÖRENINGEN
JF är en ideell studentförening som grundades år 1884 och verksamheten är mycket omfattande. Men hur började allt och hur fungerar JF inifrån?
Allmänt.31-1024x682
UTBILDNING
Juridiska Föreningen är juristernas kår, vilket betyder att vi är ansvariga för att föra studenternas talan mot fakulteten i syfte att förbättra utbildningen. Vårt mål är att skapa en god utbildningsmiljö!
IMG_5860
ARBETSLIV
Juridiska Föreningens utskott tillhandahåller en chans att få insikt i juristyrket, samt ger tillfälle att vidga sina vyer och testa sina nyfunna juridiska kunskaper, och erbjuder en möjlighet att knyta kontakter.
Dolus.2013.13-1024x790
SOCIALT
Tiden på juristprogrammet är så mycket mer än bara studier. Engagera dig i något av våra utskott, det finns något för alla!
18424131_1304976002871331_6431490137027279660_n
JF KLAGA
I syfte att på en mer fullständig nivå hantera synpunkter så lanseras nu JF klaga. Där kan du anonymt rapportera in dina synpunkter som sedan kan komma att tas upp i antingen utbildningsutskottet eller styrelsen, beroende på ärendets karaktär.
10628307_632967106801783_2984968184796464870_n
NY STUDENT
Antagen till Juristprogrammet? Grattis! Nu när du ska påbörja din utbildning i Lund så finns det en hel del som kan vara bra att veta. Hur blir man medlem och vem får utmärkelsen ''Årets SmåJur''?

ANSTÄLLER JUST NU

Ta chansen och bli Linklaters nästa Legal Researcher på distans under två terminer!

Tjänsten riktar sig till dig som läser T2-T5 på juristprogrammet till hösten 2022. Drömjobbet är en unik tjänst som ger dig inblick i arbetet på en internationell affärsjuridisk byrå redan tidigt i din utbildning. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans hjälper jurister med rättsutredande arbete. Du har även stor frihet att själv bestämma hur och när du lägger upp ditt arbete vilket gör tjänsten perfekt att kombinera med studier.

Läs mer och ansök på www.dromjobbet-linklaters.se eller mejla oss din ansökan direkt på Stockholmrecruitment@linklaters.com. Vi rekryterar löpande.

Vi söker ständigt duktiga och drivna personer som kan bidra till Lindahls fortsatta framgång och tillväxt. Har vi ingen utannonserad tjänst som passar dig är du välkommen att skicka in en spontanansökan!

Lindahl

Lindahl är en framtidsinriktad affärsjuridisk advokatbyrå som arbetar under insikten att det är viktigare att hitta lösningar än problem. Vi ligger i framkant av den tekniska utvecklingen och vår rådgivning är rak och tydlig. Utifrån vår kompetens går vi rakt på sak, med fokus på affärsnyttan. För att säkra kompetensen för framtiden och fortsätta bygga vår verksamhet anställer vi nu juniora biträdande jurister med start 1 september 2022.

Lindahl i Malmö kan erbjuda dig en trevlig och modern arbetsplats med högt i tak och bra gemenskap. Du får från start arbeta i högt tempo med stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med några av Sveriges främsta jurister. Genom Lindahls nationella utbildningsprogram Lindahlskolan samt en individuell utvecklingsplan ger vi dig verktygen och förutsättningarna för att växa som affärsjuridisk konsult och nå din fulla potential.

Vi har följande arbetsgrupper på Malmökontoret:

 • Corporate Finance
 • Fastighet
 • Tvistlösning & Arbetsrätt
 • Energi & Miljö
 • Offentlig upphandling & Entreprenadkontrakt
 • Immaterialrätt

Din profil

Vi söker dig som är i slutet av din juristutbildning eller som är nyutexaminerad. Du har goda formella meriter och du behärskar engelska mycket väl i tal och skrift. Utlandserfarenhet och examen inom annat område än juridik är meriterande.

Vi söker efter nya drivna kollegor som vågar ta eget ansvar, som är trygga i sig själva och vana att leverera bra resultat även under tidspress. Det är viktigt att du har en stor förståelse och fallenhet för både affärsjuridik och konsultrollens särskilda krav. Du har ett stort intresse för affärer och näringsliv, vill lära dig om klienternas verksamheter och utvecklas till en riktigt duktig affärsjurist.

Eftersom vi värdesätter en stark gemenskap och trivsel är din personlighet minst lika viktig som din kompetens och dina akademiska färdigheter. Vi uppskattar att du delar våra grundläggande värderingar, liksom att du uppvisar laganda, servicekänsla och respekt för andra. För att trivas hos oss är du social och har lätt för att skapa och behålla personliga relationer.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från juristutbildning. Är du tingsmeriterad ber vi dig även skicka in omdömen och betyg gällande notarietiden. I ditt personliga brev ber vi dig skriva vilket juridiskt område du är intresserad av.

För mer information och för frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Advokat/Partner Thorbjörn Wennerholm, thorbjorn.wennerholm@lindahl.se. För frågor som rör rekryteringsprocessen vänligen kontakta Talent Manager Sofie Wahlberg, sofie.wahlberg@lindahl.se.

För att få en inblick i vad som händer på Lindahl – följ oss på FacebookInstagram och LinkedIn där vi heter Advokatfirman Lindahl.

Tycker du att skattekurserna var utbildningens höjdpunkt? Längtar du är efter att komma ut i arbetslivet och har möjlighet att göra praktik inom din utbildning (t.ex APU) eller har du uppsatsen kvar att skriva? Då kan vi erbjuda dig möjligheten hos Sveriges bästa skatterådgivare vid vårt kontor i Malmö.

KPMG Tax
KPMG Skatt utsågs 2021 för stjätte året i följd till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR). Vi är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med närmare 200 skattespecialister i Sverige, varav ca 25 i Malmö. Vi är rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är starka kännetecken för oss.

Din roll hos oss:
KPMG Skatt söker talangfulla jurist-eller handelsrättsstuderande som är intresseade av att göra praktik inom våra skatteområden:

 • Internationell företagsbeskattning
 • Svensk företagsbeskattning
 • Moms och punktskatter
 • Global Mobility – internationell privatbeskattning
 • Transfer Pricing

Dina egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig som studerar juridik och/eller handelsrätt och önskar APU eller som har uppsatsen kvar. Du har ett stort intresse för skatt och tycker om att utreda, analysera och formulera dig enkelt, rakt och tydligt i skrift på såväl svenska som engelska. Du är nyfiken på hur det är att arbeta med skatterätt där kundens behov är i fokus. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.

Vad vi erbjuder:
Under din praktikperiod kommer du att ingå i något av våra team och tillsammans med våra skattekonsulter medverka i flera varierande och spännande kunduppdrag. Du kommer få bistå i den dagliga verksamheten, med exempelvis utredningar, ärendehantering, granskning av avtal osv. Men framförallt får du insikt i hur det är att arbeta som skattekonsult och skapa dig en uppfattning om KPMG är en intressant arbetsgivare för dig. Vid praktiken på skatteavdelningen i Malmö kommer du att få erfarenhet inom samtliga våra skatteområden för att få en bredare bild av hur det är att praktiskt arbeta med skatt.

Praktiken sträcker sig över en period om 8-10 veckor under hösten 2022. Som praktikant hos oss tilldelas du en fadder som blir din coach på plats. Vi ger dig också gärna inspiration kring val av ämne för uppsatsen och agerar bollplank.

Vill du göra skillnad tillsammans med oss:

Låter detta intressant är du välkommen med din ansökan. Du ansöker online på www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan består av CV, betyg och personligt brev. Uppge gärna i din ansökan vilket skatteområde du är mest intresserad av och planerar att skriva din uppsats inom.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Amanda Bitew-Tekle, amanda.bitew.tekle@kpmg.se eller skattejurist Henrik Ohlin, henrik.ohlin@kpmg.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

KONTAKTA OSS
POSTAL ADDRESS
Juridiska Föreningen
Box 207
221 00 Lund
Sverige
Telephone
Ordförande, Emmy Svensson:
0703-555 299
Vice ordförande, Rebecca Lindblad:
0703-555 296
Mail Address
jf@jf.se
Ordförande, Emmy Svensson:
ordf@jf.se
Vice ordförande, Rebecca Lindblad:
vice@jf.se
VISITING ADDRESS
Juridiska Föreningen
Winstrupsgatan 8, 1:a vån.
222 22 Lund
Opening hours
Expeditionstid 10.00 - 12.00.
Bank giro
171-3148

5787-8613 (Biljetter till fester)

Please contact vice@jf.se if you need to make an international transaction.
Corporate identity number
845001-1732
Universitypost
HS 56

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!