(Svenska) Praktik hos Sverige bästa skatterådgivare – vid vårt Malmökontor

Tycker du att skattekurserna var utbildningens höjdpunkt? Längtar du är efter att komma ut i arbetslivet och har möjlighet att göra praktik inom din utbildning (t.ex APU) eller har du uppsatsen kvar att skriva? Då kan vi erbjuda dig möjligheten hos Sveriges bästa skatterådgivare vid vårt kontor i Malmö.

KPMG Tax
KPMG Skatt utsågs 2021 för stjätte året i följd till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR). Vi är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med närmare 200 skattespecialister i Sverige, varav ca 25 i Malmö. Vi är rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är starka kännetecken för oss.

Din roll hos oss:
KPMG Skatt söker talangfulla jurist-eller handelsrättsstuderande som är intresseade av att göra praktik inom våra skatteområden:

  • Internationell företagsbeskattning
  • Svensk företagsbeskattning
  • Moms och punktskatter
  • Global Mobility – internationell privatbeskattning
  • Transfer Pricing

Vi söker dig som studerar juridik och/eller handelsrätt och önskar APU eller som har uppsatsen kvar. Du har ett stort intresse för skatt och tycker om att utreda, analysera och formulera dig enkelt, rakt och tydligt i skrift på såväl svenska som engelska. Du är nyfiken på hur det är att arbeta med skatterätt där kundens behov är i fokus. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.

Vad vi erbjuder:
Under din praktikperiod kommer du att ingå i något av våra team och tillsammans med våra skattekonsulter medverka i flera varierande och spännande kunduppdrag. Du kommer få bistå i den dagliga verksamheten, med exempelvis utredningar, ärendehantering, granskning av avtal osv. Men framförallt får du insikt i hur det är att arbeta som skattekonsult och skapa dig en uppfattning om KPMG är en intressant arbetsgivare för dig. Vid praktiken på skatteavdelningen i Malmö kommer du att få erfarenhet inom samtliga våra skatteområden för att få en bredare bild av hur det är att praktiskt arbeta med skatt.

Praktiken sträcker sig över en period om 8-10 veckor under hösten 2022. Som praktikant hos oss tilldelas du en fadder som blir din coach på plats. Vi ger dig också gärna inspiration kring val av ämne för uppsatsen och agerar bollplank.

Vill du göra skillnad tillsammans med oss:

Låter detta intressant är du välkommen med din ansökan. Du ansöker online på www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan består av CV, betyg och personligt brev. Uppge gärna i din ansökan vilket skatteområde du är mest intresserad av och planerar att skriva din uppsats inom.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Amanda Bitew-Tekle, amanda.bitew.tekle@kpmg.se eller skattejurist Henrik Ohlin, henrik.ohlin@kpmg.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!