Hamilton söker biträdande jurist till verksamhetsgruppen TMT/IP!

Biträdande jurist till TMT | IP

Som en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare med drygt 100 medarbetare erbjuder Hamilton ett brett utbud av affärsjuridiska tjänster till både svenska och internationella klienter. Vår vision är att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Vill du bli en av oss?
Hamilton tillhör de ledande affärsjuridiska advokatfirmorna i Sverige och befinner sig i en spännande och expansiv fas. Verksamhetsgruppen TMT | IP har varit verksamma inom området sedan mitten av 1990-talet, dvs. under hela den digitala revolutionen. Den långa erfarenheten har gett oss en djup branschkunskap. Vi ser en fortsatt efterfrågan på våra tjänster och behöver därmed förstärka teamet med en biträdande jurist som har särskilt intresse för de immaterialrättsliga frågeställningar som både nystartade och etablerade it- och teknikföretag hamnar i.   

Teamet rådger klienter löpande över ett mycket brett fält där immaterialrätten spelar en central roll, oavsett om det handlar om rådgivning till aktörer inom film- och musikindustrin eller till disruptiva teknikföretag. Många av våra uppdragsgivare har sin verksamhet centrerad kring internet; vi ställs därför ofta inför komplicerade frågeställningar som berör verksamheter som bedrivs i en global onlinemiljö. Även frågor som berör traditionella företag såsom dataskydd, personuppgiftshantering (GDPR), outsourcing och teknikupphandlingar faller inom verksamhetsgruppens område.

Vi är ett sammansvetsat team som arbetar nära varandra i spännande och komplexa projekt. Hos oss kommer du att få eget ansvar tidigt och därmed möjlighet att utvecklas i snabb takt genom ett nära samarbete med kunniga, dedikerade och engagerade kollegor.

Din profil
Vi söker dig som är nyutexaminerad, med svensk juristexamen och mycket goda studieresultat, men det kan även vara av intresse om du redan har några års tidigare erfarenhet inom området från annan anställning. Vi ser det som ett stort plus om du har ett genuint intresse för frågor som berör entreprenörskap och start-up bolag. Det är meriterande om du har studerat utomlands, läst specialkurser eller skrivit ditt examensarbete inom området.

Vi söker dig som delar Hamiltons vision, värderingar och som vill ingå i ett sammansvetsat team med höga ambitioner. För att bli framgångsrik hos oss ser vi att du har ett genuint intresse för affärsjuridik och av konsultrollen som bland annat innebär att skapa största möjliga affärsnytta för våra klienter. Du har en stark drivkraft och vilja att utvecklas och lära av dina kollegor, samtidigt som du vill dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du känner stort ansvar för dina och teamets arbetsuppgifter, arbetar dedikerat och har en god initiativ- och problemlösningsförmåga. Vidare är du pragmatisk med en mycket god samarbetsförmåga. Du är noggrann, har en hög analytisk förmåga och siktar alltid på att leverera resultat av högsta kvalitet. Du trivs i att arbeta i en högpresterande, dynamisk miljö med tidvis högt tempo utan att för den sakens skull göra avkall på kvalitet. Vidare kan du obehindrat uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vad vi erbjuder
Hamilton tillhör de ledande affärsjuridiska firmorna i Sverige. Hos oss får du tillgång till ledande, branschkunniga specialister och ett omfattande kontaktnät som ger dig goda förutsättningar att lyckas inom affärsjuridik. Vi arbetar med spännande och komplexa uppdrag som innebär dagliga utmaningar där du ges möjlighet att bygga din kompetens. Du kommer även ingå i Hamilton Excellence, firmans karriär- och kompetensutvecklingsprogram och ett aktivt mentorskap som ger dig goda förutsättningar för en professionell karriärutveckling. Sammantaget bidrar det till en kunskapsintensiv, utmanande och inspirerande arbetsplats. Om du siktar högt så har du alla möjligheter att lyckas hos oss!

Ansökan          
Ansök genom att bifoga CV, personligt brev, betyg och relevanta arbetsintyg. Urval och intervjuer sker löpande, registrera därför din ansökan så snart som möjligt på http://www.hamilton.se/Karriar/Lediga-tjanster/.  

För mer information är du välkommen att kontakta vår HR Generalist, Signe Jansdotter, på telefon 08-407 24 52 eller signe.jansdotter@hamilton.se.