Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/8/3/jf.se/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate-xt/qtranslate_frontend.php on line 537 Ta över som kommundirektör i Kungsbacka kommun sommaren 2018! - Juridiska Föreningen

Ta över som kommundirektör i Kungsbacka kommun sommaren 2018!

En student. Ett jobb. Gränslösa möjligheter.

Är du student eller precis nyutexaminerad och vill ta chansen att stoltsera med erfarenhet från ett riktigt toppjobb på ditt CV – då ska du läsa vidare nu. Under fem veckor i slutet av sommaren kommer Kungsbackas kommundirektör Ann-Charlotte Järnström lämna sin plats till förfogande och du har möjlighet att få ta över.

Som kommundirektör är du den högsta uppsatta tjänstepersonen i organisationen och styr hela kommunen. Att vara kommundirektör är att likställa med en vd:s roll och du har nu möjligheten att vara på toppen i en kommun med nästan 85 000 medborgare och 6 300 anställda! En fantastisk möjlighet och en stor utmaning för dig som drömmer om att leda!

Vad gör en kommundirektör?

Kommundirektören är den högsta tjänstepersonen i en kommun och personen arbetar nära kommunens förvaltningschefer. Ansvarsområdena för kommundirektören innefattar att planera, leda och samordna hela den kommunala verksamheten. Ett ansvar som omfattar årsbudget, personal och att genomföra de politiska besluten.

Hur kommer dina fem veckor se ut?

Under dessa fem veckor kommer du arbeta nära kommundirektören för att skugga, men även fungera som bollplank i alla frågor som uppkommer under perioden. Du kommer att gå ett skräddarsytt program med teman som ringar in en kommundirektörs tjänst och har olika fokus under respektive vecka. Under dessa veckor får du göra studiebesök, praktisera samt lösa konkreta uppdrag, allting i linje med uppdraget som kommundirektör. När du har fått skinn på näsan och går in i programmets sista vecka får du möjligheten att helt kliva in i rollen som kommundirektör. Här får du leda ett ledningsgruppsmöte, presentera åtgärderna du har observerat under programmets gång och dessutom hålla välkomsttalet för över 200 chefer på Kungsbacka kommuns stora ledarskapsdag! På en vecka får du alltså prova på flera av kommundirektörens viktigaste uppgifter.

Vem söker vi?

Detta är inget vanligt sommarjobb och därför söker vi dig som har ett driv utöver det vanliga. För att passa in i denna roll:

 • Är du snabblärd
 • Är du flexibel
 • Har du goda ledaregenskaper
 • Har du god problemlösningsförmåga
 • Är du strukturerad
 • Trivs du på scen och kan ta en publik

Du behöver ingen större erfarenhet men känner igen dig i dessa egenskaper.

Rekryteringsprocess:

 1. Telefonintervju som utförs av Framtidsverket
 2. Första intervju som utförs av Framtidsverket
 3. Andra intervju och tillhörande tester som utförs av Kungsbackas rekryteringscenter
 4. Caselösning inför en jury
 5. Vinnaren av denna fantastiska möjlighet utses

Ansökan

Redan nu kan du söka till 2018 mest spännande och utvecklande jobb, ta chansen och kickstarta din karriär!

http://www.framtidsverket.com/jobb