DLA Nordic söker biträdande jurist inom Bank & Finans

 

DLA Logga

DLA Nordic söker biträdande jurist inom Bank & Finans

DLA Nordic är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. På kontoret i Stockholm är vi idag ca 125 medarbetare. Byrån är organiserad i åtta kompetensgrupper varav en utgörs av Bank & Finans. Genom vårt samarbete med DLA Piper, en av världens största advokatbyråer, kan vi erbjuda  rådgivning i drygt 40 länder världen över. Läs mer på www.dlanordic.se och www.dlapiper.com

DLA Nordic söker en biträdande jurist till vår Bank & finansgrupp och som vill börja sin karriär hos oss. Vi erbjuder dig att bli del av ett team med skickliga jurister som med ett personligt engagemang och effektivt sätt hjälper våra klienter att göra lyckade affärer. Vi verkar dagligen i internationella miljöer och du kommer huvudsakligen att arbeta med svenska och internationella transaktioner.

Arbetet som biträdande jurist inom Bank & Finans är transaktionsinriktat och du kommer primärt att arbeta med frågor som rör lån, obligationer, leasing och andra typer av finansiering. Bank & Finansgruppens medlemmar arbetar nära byråns Obeståndsgrupp och du kan också komma i kontakt med olika typer av formella och informella insolvensförfaranden och omstruktureringar av krediter. Du kan även komma att arbeta med tillsyns- och tillståndsfrågor.

Som biträdande jurist på DLA Nordic arbetar du nära våra delägare och biträdande jurister i aktuella ärenden och får tidigt klientkontakt. Genom det får du affärsförståelse, teamkänsla och delaktighet vilket är en förutsättning för att du ska lyckas i konsultrollen. Vi satsar på kompetensutveckling i form av utbildning, mentorskap och kontinuerlig feedback för att du som jurist ska få möjlighet att utvecklas och nå din fulla potential.

Vi söker dig som precis har tagit eller tar din juristexamen under hösten. För att kunna bli en bra affärsjurist är det förutom mycket goda juridiska kunskaper viktigt att du har ett genuint intresse och förståelse för affärer och god servicekänsla. Vi värdesätter även ekonomistudier, arbete eller studier utomlands samt om du har arbetat extra under studietiden. Då vi verkar i en internationell miljö är det viktigt att du utöver svenska också har en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen som biträdande jurist på DLA Nordic är det viktigt att du har ett personligt engagemang och god förmåga att effektivt driva ditt arbete och projekt framåt. Du är bra på att planera och organisera ditt arbete och är angelägen om att nå resultat och hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Du är prestigelös och trivs med att arbeta i team och tycker om att utveckla och bibehålla personliga relationer.

Tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse. Skicka gärna in din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. Vi arbetar med löpande rekrytering så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan ska skickas in via vår hemsida www.dlanordic.se.

För mer information eller frågor är du välkommen att höra av dig till Linda Wärn, HR Assistant, 08-701 78 00, linda.warn@dlanordic.se.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Leave a comment