Ny student

.
.

Välkommen till Juridiska Föreningen i Lund!

Grattis till dig som blivit antagen till en av Sveriges mest prestigefyllda utbildningar i landets absolut roligaste studentstad. Det kan kännas både överväldigande, nervöst och helt fantastiskt att veta att om bara några veckor börjar ett nytt kapitel i ditt liv.

Juridiska föreningen (JF) är din studentkår, vilket innebär att vi värnar dina intressen under studietiden framförallt på tre olika sätt: vi bevakar juristutbildningen, så att den håller måttet och ständigt blir bättre, vi ger dig tillfälle att möta och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare, och vi ger dig chansen att delta på massor av sociala tillställningar såsom sportevenemang, fester, middagar och mycket, mycket mer.

För dig som ny student anordnar vi framförallt den traditionella novischperioden, som börjar den 12 januari och avslutas med Novischfesten den 4 februari .

Nedan kan du som ny student klicka dig vidare för att få veta mer.

Läs gärna schemat ihop med det introduktionsschema Juridiska fakulteten har skickat till dig då de överlappar de första dagarna. 
Här finner du en broschyr om Juridiska föreningen, riktad till dig som ny student. Novischbroschyren är gjord av Lisa Person. 
För att kunna delta fullt ut i novischperioden och ta del av Lunds studentliv måste du vara medlem i Studentlund. Du kan bli medlem från och med dagen du får ditt antagningsbesked, och det är bra att fixa innan novischperioden börjar.
Här finns lite tips och allmän information för dig som ny student. 
Här hittar du information om Novischutskottet och deras främsta fokus: den fantastiska novischperioden!
.
.