top of page

Evan Collins tilldelas Juridiska Föreningens pedagogiska pris 2023!

Juridiska Föreningens fullmäktige har på sitt sammanträde den 23 maj beslutat att tilldela Juridiska Föreningens pedagogiska pris till doktorand Evan Collins!


Nomineringen som inkommit är följande:

"Evan undervisar på kursen professionell juridisk engelska, en kurs som för många studenter kan kännas både spännande men också främmande eftersom undervisningen på juristprogrammet främst bedrivs på svenska. Trots detta, har Evan arbetat mycket med att få klassen att känna sig trygg med att göra misstag och betona att vi alla är där för att lära oss och att ingen kan allt. För att göra detta har Evan gjort redovisningar och seminarier mer lättsamma genom att blanda in skådespeleri, utklädnader och spännande scenarier för oss studenter att sätta oss in i.


Vidare har Evan under kursens arbetat mycket, och betonar, vikten av att vi studenter får feedback på vårt arbete. Feedbacken har dels givits i samband med genomförandet av seminarier och examinationer, dels har varje student fått ett utförligt dokument med personlig feedback inför kursens sista, stora examination. Min upplevelse på programmet har tidigare varit att feedback endast ges i mycket begränsad omfattning. Här har Evan istället gjort feedback till en naturlig del av undervisningen och möjliggör för oss studenter att verkligen utvecklas och lära oss.


Sammantaget har Evan skapat en rolig och trygg miljö under kursen och värnat om en miljö där lärandet är i fokus utan att sätta press på studenterna att prestera. Hans lättsamma sätt och genuina engagemang i studenternas utveckling har gjort att uppgifter och föreläsningar inte har känts som ett måste utan något som man som student vill lägga tid och energi på. Därför anser jag att Evan är välförtjänt av Juridiska Föreningens pedagogiska pris!"


Priset kommer officiellt delas ut på examenshögtiden den 16 juni.


Stort, stort grattis, Evan!Liknande inlägg

Visa alla

M&A-dagen med PwC

Är du en blivande jurist med intresse för företagstransaktioner? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! PwC Sverige är stolta att presentera M&A-dagen - en exklusiv casedag för jurist- och affärs

Brottsofferjouren söker volontärer

Vill du bidra till en rättssäkrare rättsprocess? Just nu söker vi fler volontärer som vill engagera sig genom att ge stöd åt brottsutsatta, vittnen och anhöriga under rättsprocessen. Som volontär i Br

bottom of page