top of page

Förvaltningsrätten i Malmö söker studentmedarbetare

Studerar du juridik och är intresserad av att tillämpa dina förvärvade kunskaper i ett arbete på domstol? I så fall är du troligtvis en av de studenter som vi söker.

Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna består bland annat i att bereda mål, göra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor, upprätta förslag till beslut och domar samt i förekommande fall att föra protokoll vid muntliga förhandlingar. Som studentmedarbetare ges du möjlighet att arbeta under handledning.

Kvalifikationer Vi söker dig som har ett särskilt intresse av de rättsområden som förekommer vid Förvaltningsrätten i Malmö. Kriterierna för att söka är

  • att du är heltidsstuderande på juristprogrammet och

  • att du är godkänd till och med termin tre på juristprogrammet och har påbörjat dina studier inom offentlig rätt, vilket i normalfallet motsvarar termin fyra och

  • att du inte har avslutat din juristutbildning innan den 31 december 2023.

Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete. Du kan arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en del i rekryteringsprocessen. Eftersom anställningen är tidsbegränsad och på deltid kan det vara meriterande om du tidigare arbetat som studentmedarbetare vid Förvaltningsrätten i Malmö. Om du tidigare haft anställning som studentmedarbetare måste du ha goda vitsord från domstolen för att komma i fråga för anställning.

Vi erbjuder dig På förvaltningsrätten arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med många olika kompetenser och bakgrunder. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och utmanas i ditt arbete. Förvaltningsrätten är en arbetsplats där du gör skillnad varje dag. Från och med den 28 augusti 2023 finns Förvaltningsrätten i en ny modern domstolsbyggnad vid centralstationen i Malmö.

Anställningsvillkor Eftersom dessa anställningar är inom ramen för studentmedarbetaravtalet kommer dessa visstidsanställningar att pågå under perioden den 1 september 2023 till den 31 december 2023.

Lön Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Ange därför ditt löneanspråk i ansökan.

Övrigt Din ansökan ska bestå av personligt brev samt betygsutdrag från juridikstudierna. Ansökan registreras i Varbi, vårt rekryteringssystem. I samband med att din ansökan registreras och skickas in, bjuds du in att genomföra våra rekryteringstest. Dessa ska vara genomförda senast vid ansökningstidens slut, d.v.s. den 15 maj 2023.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comentarios


bottom of page