top of page

Kammarrätten i Göteborg söker nyutexaminerade jurister till Traineeprogram

Inledning Är du nyutexaminerad jurist, eller i slutet av din juristutbildning, och vill pröva att arbeta i allmän förvaltningsdomstol? Vill du få en unik möjlighet att tidigt i din karriär testa arbetet i överrätt? Efter tiden som traineejurist kommer du att vara väl rustad för din framtida karriär, både i och utanför domstol.

I mars 2023 startar en ny omgång av traineeprogrammet vid Kammarrätten i Göteborg tillsammans med våra tre underrätter, Förvaltningsrätten i Göteborg, Förvaltningsrätten i Karlstad och Förvaltningsrätten i Malmö.

Arbetet innebär Som traineejurist arbetar du på samma sätt som domstolens föredragande jurister. Du gör rättsutredningar, föredrar mål som ska avgöras och skriver förslag till domar och beslut. Du kan också få delta vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt och meningsfullt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom olika rättsområden. Du får arbeta med många av de varierande måltyper som avgörs av de allmänna förvaltningsdomstolarna, det kan exempelvis vara körkortsmål, mål om ekonomiskt bistånd eller tvångsvård av unga. Du får även genomgå ett utbildningspaket i domstolens regi.

Som traineejurist arbetar du halva anställningstiden i kammarrätten och andra halvan i förvaltningsrätten. Traineeprogrammet ger dig en unik möjlighet att pröva arbete i överrätt redan i inledningen av din yrkeskarriär.

Kravprofil Vi söker dig som • har tagit examen vid juristprogrammet med mycket gott resultat, tidigast den 1 februari 2022 och senast i början av 2023 • har lätt för att arbeta självständigt • har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är ansvarsfull, engagerad och noggrann • har lätt för att samarbeta med kollegor • har ett mycket gott omdöme.

Ansökan Ansökan ska ha kommit in till kammarrätten senast den 19 januari 2023. Du gör en ansökan för denna anställning via vårt rekryteringsverktyg Varbi – Du loggar in som arbetssökande. Därefter följer du anvisningarna i systemet. Till ansökan ska bifogas: • studieintyg • examensbevis • ett personligt brev där du beskriver varför du söker anställning som traineejurist och anger vid vilken eller vilka av våra tre förvaltningsrätter du vill tjänstgöra.

Har du inte fått ditt examensbevis kan du komplettera med det, dock senast den 10 februari 2023. Examensbevis ska ha kommit in till kammarrätten innan beslut om anställning meddelas.

Urval och tillsättning Ansökningarna kommer att behandlas löpande. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen. Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till om du under dina studier har visat ett särskilt intresse för offentlig rätt eller förvaltningsprocessrätt. Du ska i ditt personliga brev motivera vad du kan bidra med som traineejurist utifrån kravprofilen. Dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet är avgörande vid rekryteringen. Kammarrätten strävar efter jämställdhet och ökad mångfald vid tillsättningen av anställningarna.

Övrigt Anställningen är cirka ett år med början den 1 mars 2023 (visstidsanställning). Som traineejurist arbetar du halva anställningstiden vid Kammarrätten i Göteborg och andra halvan vid Förvaltningsrätten i Göteborg, Förvaltningsrätten i Karlstad eller Förvaltningsrätten i Malmö. Besök kammarrättens webbplats för mer information om traineeprogrammet: Traineeprogram på kammarrätten, www.domstol.se.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page