top of page

Kilpatrick Townsend söker uppsatspraktikanterVill du prova på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under våren 2022.


Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.


Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.


Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.


Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder två studenter möjligheten att göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen, en plats under A-perioden och en plats under B-perioden. Vi är flexibla när det gäller praktikperiodens längd men ser helst att den pågår i åtta till tio veckor.


Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden. Under praktiken får du lära känna våra medarbetare och kan knyta värdefulla kontakter. Du kommer bl.a. att få skriva rättsutredningar, granska avtal och komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter. Du har två engagerade handledare som guidar dig i ditt praktikarbete och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du får även delta i byråaktiviteter och interna utbildningar såsom exempelvis vår Legal English.


Ansökningsinformation

Varmt välkommen med din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg på karriar.kilpatricktownsend.se. Ange gärna i ditt personliga brev om du föredrar A- eller B-perioden. Du som söker ska ha avslutat termin sex och läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet.


Vi går igenom ansökningarna fortlöpande och tillsätter platserna allteftersom. Sänd därav gärna in din ansökan till oss så snart som möjligt.


Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna HR- och kommunikationsansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.

Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Comentários


bottom of page