top of page

Legal Researcher - en studenttjänst på distans

Kort om oss

Linklaters lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden. Läs mer om oss på www.linklaters.com eller lyssna på vår podd här.


Vi erbjuder dig

En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Preliminärt startdatum för tjänsten är 4 september 2023 och anställningen pågår till och med den 31 maj 2024. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! En av våra jurister kommer att vara din handledare, delegera juridiska uppgifter till dig samt stötta dig i arbetet. Du kommer att få arbeta med de flesta av våra arbetsgrupper, men det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram.


Tjänsten är en timanställning om ca 12h/månaden på distans och du bestämmer helt själv när och hur du vill lägga upp arbetet. När du påbörjar din anställning kommer du att få en introduktion på Stockholmskontoret där du får träffa din handledare och andra kollegor. Du är även varmt välkommen att delta på löpande utbildningar och webbinarier samt ta del av andra aktiviteter som vi erbjuder. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med närvaro i Norden och hos oss ges du möjlighet att arbeta i en internationell arbetsmiljö tillsammans med skickliga och engagerade kollegor.


Vi ser att du

  • till hösten studerar juristprogrammet mellan termin 2-5

  • är duktig på att uttrycka dig professionellt och affärsmässigt på engelska och svenska, både i tal och skrift

  • trivs i en serviceroll med självständiga och varierande arbetsuppgifter är noggrann, kommunikativ, pålitlig, arbetar med hög känsla för service och gillar att jobba efter deadlines

  • tidigare arbetslivserfarenhet är även meriterande


Ansökan

Bifoga i din ansökan CV, personliga brev, resultatintyg och andra intyg du vill inkludera. Vi rekryterar löpande, vänta inte för länge med din ansökan. Om du har några frågor gällande tjänsten eller vill veta mer om oss är du varmt välkommen att kontakta Marie Lundqvist.


Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comments


bottom of page