top of page

Tax & Legal söker praktikanter till flera orter!

Längtar du efter att komma ut i arbetslivet och har möjlighet att göra praktik inom din utbildning (t.ex. APU) eller har uppsatsen kvar att skriva? Då kan vi erbjuda dig praktikmöjlighet hos Sveriges bästa skatte- och affärsjuridiska rådgivare vid våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.KPMG Tax & Legal KPMG Tax & Legal utsågs 2022 för sjunde året i rad till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR). KPMG utnämndes även till Sweden Tax Firm and Tax Disputes Firm of the Year. Vi är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med närmare 250 skattespecialister i Sverige. Vi är skatte- och affärsjuridiska rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är starka kännetecken för oss.


Din roll hos oss KPMG Tax & Legal söker talangfulla jurist- eller handelsrättsstuderande som är intresserade av att göra praktik inom våra verksamhetsområden:


• Internationell företagsbeskattning • Svensk företagsbeskattning • Moms och punktskatter • Global Mobility - internationell privatbeskattning • Transfer Pricing - internprissättning • Legal Services – generell affärsjuridikDina egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig som studerar juridik och/eller handelsrätt och som under våren 2024 vill genomföra praktik hos oss inom din utbildning eller i samband med ditt examensarbete. Du bör ha ett stort intresse för skatterätt eller affärsjuridik. Du tycker om att utreda, analysera, samt att formulera dig enkelt, rakt och tydligt i skrift, på såväl svenska som engelska. Du är nyfiken på hur det är att arbeta inom något av de angivna rättsområden på en arbetsplats där kundens behov är i fokus. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.


Önskar du göra din praktik på Legal Services ser vi främst att du är intresserad av något av områdena arbetsrätt, ESG (environmental social governance), eller legal transformation och technology.


Vad vi erbjuder Under din praktikperiod kommer du att få möjligheten att arbeta med våra erfarna konsulter och medverka i varierande och spännande kunduppdrag. Du kommer få bistå i den dagliga verksamheten, med exempelvis utredningar, rättsliga bedömningar, granskning av avtal o.s.v. Framför allt får du insikt i hur det är att arbeta som skatte- eller affärsjuridisk konsult och skapar dig en uppfattning huruvida KPMG är en intressant arbetsgivare för just dig. Vid praktiken på Tax & Legal är vårt mål att du ska få en bild av hur det är att praktiskt arbeta som konsult.


Praktiken sträcker sig över en period om 8-10 veckor under våren 2024. Som praktikant hos oss tilldelas du en fadder som blir din coach på plats. Vi agerar gärna bollplank kring framtida uppsatser och kan bidra med inspiration till ämnesval.


Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan! Du ansöker online på www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan består av CV, betyg och personligt brev. Uppge gärna i din ansökan vilket verksamhetsområde du planerar att skriva din uppsats inom om du har bestämt det.


Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Amanda Bitew-Tekle, amanda.bitew.tekle@kpmg.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Comments


bottom of page