top of page

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024.


Om Kilpatrick

Kilpatrick är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 22 kontor varav 18 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.


Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.


Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.


Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder två praktikplatser vardera för A- respektive B-perioden för juriststudenter inom ramen för examensarbetet. Under praktiken får du chansen att lära känna våra medarbetare och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du har två dedikerade handledare som guidar dig under praktiken och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du får en god inblick i vår verksamhet och möjlighet att delta i våra projekt, sociala byråaktiviteter och våra interna utbildningar, såsom exempelvis vår Legal English.


Uppsatspraktikant transaktionsgruppen/processrättsgruppen

Genom denna uppsatspraktik får du möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden. Du kommer bl.a. att få hjälpa till med rättsutredningar, granska avtal och komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter.


Uppsatspraktikant upphandlingsgruppen

Som uppsatspraktikant i vår upphandlingsgrupp får du möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom verksamhetsområdet offentlig upphandling. Du kommer bl.a. att få hjälpa till med rättsutredningar, granska avtal, upphandlingsdokument och anbud samt komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter.


Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna COO Stockholm, Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatrick.se.


Ansökningsinformation

Du som söker ska ha avslutat termin sex och du har läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet när du tillträder din praktik. Vi önskar att din ansökan består av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Ange gärna vilket rättsområde du planerar att skriva uppsats inom och om du har någon preferens avseende verksamhetsgrupp eller praktikperiod (A alt. B). Ansökningarna hanteras fortlöpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


Varmt välkommen med din ansökan!Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page