top of page

Vill du jobba en dag i demokratins tjänst?

Den 9 juni är det dags för EU-val. I samband med detta kommer Lomma kommun att genomföra två kommunala folkomröstningar, efter att två folkinitiativ lämnats in i enlighet med 8 kap. 2 § kommunallagen (2017:725). Den ena rör bygget av ett nytt kommunhus och gymnasieskola, den andra gäller huruvida samtliga av kommunens grundskolor ska ha intag till förskoleklasser.


Lomma kommun söker rösträknare


Under onsdagen efter valet, den 12 juni, genomför valnämnden en så kallad uppsamlingsräkning av EU-valet. Vi i Lomma ska även räkna rösterna i de kommunala folkomröstningarna. Eftersom frågorna är politiskt laddade skulle vi i syfte att upprätthålla objektiviteten och väljarnas förtroende vilja att rösträkningen genomförs av personer som inte är politiskt aktiva i kommunen. Är du intresserad av att hjälpa oss med detta?


Uppdraget


Uppdraget innebär ett utbildningstillfälle den 11 juni, samt arbete med rösträkning under onsdagen den 12 juni. Rösträkningen är inte tidsbegränsad, utan arbetet pågår tills alla röster är räknade. Vi kan erbjuda ett arvode på sammanlagt 3005 kr.


Detta är en bra möjlighet för dig som är intresserad av att få lite praktisk erfarenhet av valarbete och av den demokratiska processen, som ju är en av de grundläggande förutsättningarna för vårt fria och rättvisa samhälle.


Kontakt


Om du känner att detta är något du skulle vara intresserade av, eller har frågor, får du gärna kontakta oss genom att mejla till val@lomma.se.


Lomma kommun rekryterar dessutom ännu röstmottagare både till valdagen och till förtidsröstningen. Intresseanmälan görs via https://lomma.jobbaival.se.

Liknande inlägg

Visa alla

Ansök till AG Advokats uppsatsstipendium!

Har du nyligen skickat in din uppsats eller ska skriva uppsats i höst? Ansök då till AG:s uppsatsstipendium! AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent so

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comments


bottom of page