top of page

WWF Sverige söker en juristpraktikant till vårt svenska rovdjursprogram

WWF Sverige söker nu en praktikant som under höstterminen 2023 vill bidra till vårt naturvårdsmål att stärka samexistens mellan människor och stora rovdjur i Sverige.

Vill du göra något konkret och utvecklande tillsammans med oss och bidra till WWF:s mål om långsiktigt hållbara rovdjursstammar i Sverige? Är du positiv, nyfiken och driven? Då ska du söka dig till oss på WWF!

Som praktikant hos WWF får du möjligheten att utveckla dina juridiska färdigheter och erfarenheter inom jaktlagstiftningen samt miljörätten och du kan komma att få arbeta med både nationell rätt och EU-rätt. Rovsdjursteamet, i vilket du kommer att ingå, är ett glatt och härligt gäng som består av både biologer, jurist och programsamordnare.


Exempel på arbetsuppgifter

Under hösten 2023 får du hjälpa till att sammanställa och analysera beslut och domar gällande skyddsjakt på stora rovdjur i Sverige och identifiera eventuella mönster och samband.

Beroende på praktikens längd kan du också komma att vara med och utreda andra juridiska frågeställningar främst relaterade till stora rovdjur.

Som juristpraktikant på WWF Sverige kommer du att tillhöra avdelningen Governance and Policy, du deltar i möten på avdelningen och utför också vissa uppgifter för avdelningen. Du ingår också i WWF:s rovdjursteam på avdelningen Skog och Arter och tar del i det löpande arbete som rovsdjursteamet arbetar med.


För att passa in i rollen tror vi att du:

  • befinner dig i slutet av din utbildning på juristprogrammet, alternativt att du är nyexaminerad jurist. (praktiken måste dock genomföras inom ramen för utbildning eller fristående praktikkurs vid universitet eller högskola),

  • brinner för miljö- och naturvårdsfrågor

  • har ett intresse för och vill lära dig mer om rovdjursfrågor

  • är noggrann och strukturerad samt har god samarbetsförmåga

  • är självgående, initiativrik och lösningsorienterad

  • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


Tidsperiod

Omfattningen på praktiken är 3–6 månader på heltid under höstterminen 2023. Vi diskuterar gärna start/slutdatum på praktiken, så att det passar dina studier.


Villkor

För att söka praktik hos WWF behöver du läsa en praktikkurs/ha lärande i arbete (LiA) via ett lärosäte som universitet, högskola eller omfattas av arbetspraktik via Arbetsförmedlingen. Vi har inte möjlighet att erbjuda lön eller ersättning/förmåner.


Arbetsplatsen

WWF har sitt kontor i vackert belägna Ulriksdals Slott med utsikt över Brunnsviken. Som praktikant i detta team ser vi helst att du kan vara fysiskt på plats 50% av din praktiktid eller mer beroende på din situation.

Inom ramen för din praktik vill WWF ge dig möjlighet att lära och testa på så mycket som möjligt inom arbetet för WWF:s svenska rovdjursprogram. Du kommer att ha handledare som stöttar och hjälper dig att utvecklas under hela praktikens gång. Du får också möjlighet att lära dig mer om och inspireras av WWF:s arbete utanför arbetet med stora rovdjur, samt ta del av ett socialt och stimulerande sammanhang tillsammans med andra praktikanter och medarbetare.

Allt arbete på WWF utgår från vår värdegrund som består av ledorden: Mod, Integritet, Respekt och Samarbete.

Ansökan

Vi ber dig att skicka in din ansökan till oss senast den 28 april 2023. Observera att tillsättningen kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, skicka därför gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. Vi kommer att kalla ett antal kandidater till intervjuer som genomförs på Ulriksdals Slott.

WWF arbetar aktivt för att alla ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Om WWF

WWF är en av världens ledande ideella och oberoende miljö- och naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer i Sverige och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportrar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.


Om WWF:s rovdjursarbete i Sverige

WWF:s svenska rovdjursprogram har som målsättning att uppnå och bibehålla långsiktigt livskraftiga stammar av björn, järv, lo och varg i Sverige och att vi ska kunna leva i samexistens med våra stora rovdjur. Vi arbetar för minskade konflikter och ökad acceptans för stora rovdjur, en väl sammanhållen lagstiftning, tydliga och långsiktiga förvaltningsplaner och minskad illegal jakt. Hoppas du vill vara med oss på denna resa! Läs mer här: https://www.wwf.se/djur/svenska-stora-rovdjur/#undefined


Kontakt

Vid frågor om praktiken, kontakta gärna WWF:s miljöjurist Anna Sandström per telefon 070-65 89 555 eller per mejl anna.sandstrom@wwf.se. Om du mejlar, vänligen skriv ”praktik” i ämnesraden.


Liknande inlägg

Visa alla

Ansök till AG Advokats uppsatsstipendium!

Har du nyligen skickat in din uppsats eller ska skriva uppsats i höst? Ansök då till AG:s uppsatsstipendium! AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent so

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Comments


bottom of page