Tax internship program 2020 hos KPMG

Är du intresserad av en betald sommarpraktik inom skatt tillsammans med Sveriges bästa skatterådgivare? Vi söker dig som vill göra ett internship på KPMG Tax & Legal under sommaren 2020.

Vill du vara med och påverka framtidens näringsliv? På KPMG får du arbeta med landets mest spännande företag och organisationer – både svenska och internationella. Genom att arbeta i en bred och internationellt ledande verksamhet som KPMG innebär det att du hjälper våra kunder att lyckas. Dessutom får du tillsammans med dina kollegor enorma möjligheter att utvecklas och skapa din egen framtid. Med oss kan du räkna med att göra skillnad, hur vill du göra skillnad?

Ansök här

KPMG Tax & Legal
KPMG Tax & Legal utsågs 2019 för fjärde året i följd till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR). Vi är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med mer än 160 skattespecialister i Sverige. Vi är rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är starka kännetecken för oss.

Din roll hos oss

På KPMG Tax & Legal får du arbeta i team med Sveriges bästa skatterådgivare i spännande kunduppdrag. Du kommer att påbörja praktiken i slutet av maj, arbetet är då förlagt på heltid i 8 veckor (5 + 3 veckor) med ett uppehåll mitt i sommaren. Det finns även en möjlighet att fortsätta att arbeta parallellt med dina studier efter sommaren.

De avdelningar som är aktuella för dig att arbeta inom är följande:

Global Mobility Services
GMS avdelningen arbetar främst med utsändning av personal från olika länder till och från Sverige. Det finns en variation av arbeten såsom att hjälpa till med arbetsgivarrapportering, upprättande av inkomstdeklarationer, socialavgiftsfrågor och tolkning av dubbelbeskattningsavtal. Internationella kontakter är vanligt och engelska används brett inom gruppen.

Indirect Tax
Avdelningens största områden är moms, punktskatt och tull både inom och utanför Sverige. Arbetsuppgifter innefattar analys av transaktionsflöden, bedömning av skattskyldighet och hjälp med svar till Skatteverket, samt assistera med momsdeklarationer och punktskattedeklarationer.

International Tax
Inom International tax finns det flera olika områden bland annat Transfer Pricing, Corporate Tax, Merger and Acquisitions och Financial Services. Varje område har olika funktioner med inriktning att hjälpa bolag på en internationell nivå. Inom de olika områdena finns många varierande arbetsuppgifter och de arbetar i små och stora projekt. De bistår vid analyser av transaktioner, rådgivning till företag och assistans med rapportering till Skatteverket.

Legal
Legal är nystartad avdelning som arbetar med rådgivning med inriktning mot affärsjuridik. De upprättar bland annat kontrakt och utreder frågor inom arbetsrätt, avtalsrätt, bolagsrätt med mera. Arbetet görs både på internationell och lokal nivå mot stora och små företag.

Small and Medium Enterprises
SME avdelningen inriktar sig mot skatterådgivning till små och medelstora bolag inom och utanför Sverige. De levererar rådgivning inom fåmansbolag, omstruktureringar och transaktioner. De bistår även med rådgivning inom bolag och styrelsefrågor.

Tax Management Consulting
Tax Management Consulting består av tre huvudområden: Transparency, Transformation och Technology och är ett växande område inom KPMG Tax & Legal. TMC arbetar med externa och interna projekt främst relaterade till projektledning men också till stor del avseende processer och strategier.

Dina egenskaper och kvalifikationer
Vi söker dig som har 1–3 terminer kvar av dina studier. Du har viljan, engagemanget och ambitionen att utvecklas inom skatt och förbättra framtiden för våra kunder och vår omvärld. Du är teamorienterad, utåtriktad, har en god analytisk förmåga och tar gärna egna initiativ. Det är meriterande med en ekonomisk utbildning och kunskaper inom Excel, men det är inte ett krav.

Vi ser gärna att dina meriter vid sidan av studierna visar på tydligt driv och engagemang i form av studieresultat och åtaganden så som arbete eller föreningsengagemang. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.

Vill du göra skillnad tillsammans med oss?
Din ansökan består av CV, personligt brev och akademiska meriter. Vill du veta mer om tjänsten innan du söker är du varmt välkommen att kontakta Rebecca Poncin, rebecca.poncin@kpmg.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här