top of page

Välkommen att söka sommarpraktik på Hässleholmstingsrätt!

Hässleholms tingsrätt är en mindre domstol, 30 minuter från Lund och granne med Centralstationen. Vi är 20 medarbetare, varav fyra är notarier. Brottmål, tvistemål och ärenden handläggs på en gemensam målavdelning bestående av domare, notarier och handläggare. Vi arbetar också med konkurser. Alla på tingsrätten tar ett gemensamt ansvar för att arbetet utförs på ett effektivt och rättssäkert sätt. Vi är en öppen och modern arbetsplats.


Nu söker vi en eller flera sommarpraktikanter för sommaren 2024.

Praktikperioden är 6-8 veckor.


Praktikuppgifter

Vi erbjuder en praktik i en miljö med mycket hög juridisk kompetens, där du kommer att få möjlighet att fördjupa dig i hur en domstol fungerar. Du kommer att komma i kontakt med alla måltyper. Du får samma arbetsuppgifter som en ny notarie innebärande att du får arbeta bl. a. med protokollföring, domsskrivning och rättsutredningar. Även andra på tingsrätten förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå i praktiken.


Kvalifikationer

Som praktikant ska du vara inskriven vid ett universitet och ha läst termin 5 (straff och processrätt) men ännu inte avlagt juristexamen.


Ansökan

Mejla din ansökan till elin.sjoberg@dom.se

I ansökan vill vi att du, förutom ett personligt brev och CV, bifogar dina betyg samt anger när du vill börja. Antagning sker löpande.


Kontakt

Vid frågor hör av dig till beredningsjurist Elin Sjöberg, 0451-48712.


Välkommen med din ansökan!

Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comments


bottom of page