top of page

Associate till Gernandt & Danielsson

Som associate på Gernandt & Danielsson får du arbeta med spännande klienter och avancerade arbetsuppgifter i en internationell miljö. Detta gör du i tätt sammansvetsade team tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister.Vi är en stor byrå med familjär känsla!


Om tjänsten

Redan från första dagen får du som associate på Gernandt & Danielsson ta stort ansvar och vi är måna om din professionella utveckling. Vi tror på bredd snarare än tidig specialisering. Därför ingår du som ny medarbetare i två verksamhetsgrupper under dina första år på byrån vilket ger dig en möjlighet att upptäcka var du kommer till din bästa rätt. Du arbetar i en internationell miljö, ofta med utländska klienter och engelska som arbetsspråk.


Kompetensutveckling

En central del i vårt erbjudande handlar om att hjälpa dig att utvecklas maximalt i rollen som affärsjurist. För att möjliggöra detta erbjuds du förstklassig utbildning som, vid sidan av att ge dig en bred affärsjuridisk skolning, ger dig djupgående kunskap inom de verksamhetsgrupper du jobbar i. Vi är dessutom övertygade om att det största lärandet sker i det dagliga arbetet. Därför arbetar vi i små team som ger dig som nyanställd jurist möjlighet att jobba med och lära av partners och andra seniora jurister från start. På så sätt växer du snabbare in i advokat- och rådgivarrollen. Som ny jurist är du också en del av vårt fadderprogram och får därigenom två faddrar, en partner och en associate. Dessutom kan ett moment i din utbildningsplan vara tjänstgöring, så kallad secondment, hos ett klientbolag eller vid en utländsk advokatbyrå.


Vi erbjuder dig

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Därför är det viktigt för oss att erbjuda attraktiva förmåner. Vid sidan av möjligheten till en mycket brant inlärningskurva kommer vi även belöna din professionella utveckling med mycket konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Tips! Lyssna in denna podcast där våra kollegor Corinne, Katarina och Christopher pratar om första tiden som affärsjurister, men även om hur de utvecklats, avancemangstakten, lönen, sammanhållningen och deras tips och tankar kring allt ifrån hur man kombinerar karriär med familjeliv till vad man ska tänka på som juriststudent och/eller som ny på affärsjuridisk byrå.


Vem kan söka?

· Oavsett om du kommer direkt från juristutbildningen eller om du har några års erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete, såsom tingstjänstgöring eller arbete på annan advokatbyrå, är du varmt välkommen att söka tjänsten som associate.

· För att du ska trivas och komma väl tillrätta hos oss är ett stort intresse för och mycket goda kunskaper i juridik centralt, vilket kommer till uttryck i dina akademiska meriter. För att passa i rollen ser vi dessutom gärna att du:

· Besitter en god analytisk förmåga samt är noggrann och strukturerad

· Kan formulera och uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska

· Trivs med att arbeta mycket samt kan och vill ta ansvar för både större och mindre arbetsuppgifter

Utöver det finns vissa drivkrafter och intressen som vi gärna ser att våra medarbetare delar:

· En vilja att hela tiden utvecklas och lära sig mer

· En strävan att vilja prestera individuellt, men samtidigt vara en lagspelare som både vill få och ge feedback

· En lösningsorienterad attityd

· Ett stort intresse för näringslivet och det omgivande samhället, det vill säga för våra klienter och deras verklighet

Bortsett från de färdigheter och drivkrafter som beskrivs ovan finns ingen röd tråd när det kommer till våra juristers personliga egenskaper. Istället finns ett stort utrymme att stå ut som individ och ta plats med dina unika personlighetsdrag och ambitioner.


Ansökan

Till din ansökan vill vi att du bifogar CV, personligt brev och betyg från juristprogrammet. Ditt personliga brev ska innehålla en beskrivning av dig som person, dina framtidstankar samt en motivering till varför du vill jobba som associate hos oss.

Hör gärna av dig med frågor till vår people manager på annelie.andersson@gda.se eller tel. 0734-15 26 03 ”


Rekrytering sker löpande. Länk: https://karriar.gda.se/jobs/906265-associate

Liknande inlägg

Visa alla

Ansök till AG Advokats uppsatsstipendium!

Har du nyligen skickat in din uppsats eller ska skriva uppsats i höst? Ansök då till AG:s uppsatsstipendium! AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent so

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comments


bottom of page