top of page

Praktik hos Sveriges bästa skatterådgivare - vid vårt Malmökontor.

Tyckte du att skattekurserna var utbildningens höjdpunkt? Längtar du efter att komma ut i arbetslivet och har möjlighet att göra praktik inom din utbildning (t.ex. APU) eller har uppsatsen kvar att skriva? Då kan vi erbjuda dig praktikmöjlighet hos Sveriges bästa skatterådgivare vid vårt kontor i Malmö.

KPMG Tax & Legal KPMG Tax & Legal utsågs 2022 för sjunde året i rad till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR). KPMG utnämndes även till Sweden Tax Disputes Firm of the Year. Vi är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med närmare 250 skattespecialister i Sverige, varav ca 35 i Malmö. Vi är rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är starka kännetecken för oss. Din roll hos oss: KPMG Tax & Legal söker talangfulla jurist- eller handelsrättsstuderande som är intresserade av att göra praktik inom våra verksamhetsområden:

  • Internationell företagsbeskattning

  • Svensk företagsbeskattning

  • Moms och punktskatter

  • Global Mobility - internationell privatbeskattning

  • Transfer Pricing - internprissättning

  • Legal Services - generell affärsjuridik


Vi söker dig som studerar juridik och/eller handelsrätt och som under hösten 2023 vill genomföra APU eller ska skriva examensarbete. Du bör ha ett stort intresse för skatt och tycker om att utreda, analysera och formulera dig enkelt, rakt och tydligt i skrift på såväl svenska som engelska. Du är även nyfiken på hur det är att arbeta med skatterätt där kundens behov är i fokus. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.

Vad vi erbjuder: Under din praktikperiod kommer du att få möjligheten att arbeta med alla våra team och tillsammans med våra konsulter medverka i varierande och spännande kunduppdrag. Du kommer få bistå i den dagliga verksamheten, med exempelvis utredningar, skatterättsliga bedömningar, granskning av avtal o.s.v. Framför allt får du insikt i hur det är att arbeta som skattekonsult och skapa dig en uppfattning huruvida KPMG är en intressant arbetsgivare för dig. Vid praktiken på Tax & Legal i Malmö är vårt mål att du ska få erfarenhet inom samtliga våra verksamhetsområden för att få en bredare bild av hur det är att praktiskt arbeta som konsult. Praktiken sträcker sig över en period om 8-10 veckor under hösten 2023. Som praktikant hos oss tilldelas du en fadder som blir din coach på plats. Vi agerar gärna bollplank kring framtida uppsatser och kan bidra med inspiration till ämnesval.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan: Du ansöker online på www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan består av CV, betyg och personligt brev. Uppge gärna i din ansökan vilket verksamhetsområde du planerar att skriva din uppsats inom om du har bestämt det. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Amanda Bitew-Tekle, amanda.bitew.tekle@kpmg.se eller skattejurist Henrik Ohlin, henrik.ohlin@kpmg.se eller skattejurist Emil Johansson, emil.j.johansson@kpmg.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.


Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Kommentare


bottom of page