top of page

Sommartrainee 2023 - Stockholm/Atlanta

Nu har du möjlighet att söka till vårt populära sommartraineeprogram som ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.

Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.


Beskrivning av tjänsten

Du kommer att få arbeta med spännande ärenden i byråns olika verksamhetsgrupper tillsammans med våra delägare och övriga medarbetare. Under hela din traineetid har du, utöver övriga trevliga kollegor, två dedikerade handledare som säkerställer att du får en lärorik och rolig tid hos oss.

Tjänsten sträcker sig över åtta veckor under juni – juli 2023 varav tre veckor tillbringas på vårt kontor i Atlanta och fem veckor på vårt Stockholmskontor. Detta ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

I Atlanta får du även delta i flera sociala aktiviteter såsom sportevenemang, konserter, mottagningar, utflykter och välgörenhetsprojekt tillsammans med amerikanska juriststudenter.


Kvalifikationer

För att söka tjänsten har du, vid tjänstens tillträde, läst minst sex terminer på juristprogrammet. Du har goda betyg och mycket god språkkänsla. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Du har ett genuint intresse för juridik och är nyfiken på konsultrollen. Att du är noggrann, kreativ och har en mycket god analytisk förmåga ser vi som en självklarhet. Vi tror dessutom att du är en engagerad och prestigelös lagspelare. Eftersom vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet är din personlighet minst lika viktig som dina formella meriter.


Ansökningsinformation

Varmt välkommen att registrera din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Vi ser helst att du skriver dina ansökningshandlingar på svenska. Sista ansökningsdatum är den 16 november 2022. Tjänsten tillsätts först när ansökningstiden har gått ut men då ansökningarna hanteras fortlöpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt.


Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna HR-ansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.


Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page