top of page

Uppsatspraktik VT 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen 2024.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 22 kontor varav 18 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.


Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.


Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.


Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder två juriststudenter möjligheten att göra praktik hos oss under vårterminen. Vi tar emot en student under A-perioden och en under B-perioden.


Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden. Du kommer bl.a. att få skriva rättsutredningar, granska avtal och komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter. Du har två dedikerade handledare som guidar dig i ditt praktikarbete och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du får även delta i våra byråaktiviteter och interna utbildningar såsom exempelvis vår Legal English.


Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna COO Stockholm, Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.


Ansökningsinformation

Du som söker ska ha avslutat termin sex och du har läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet när du tillträder din praktik. Vi önskar att din ansökan består av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Ange gärna om du har någon preferens vad gäller A- respektive B-perioden. Ansökningarna hanteras löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer och sök på: https://karriar.kilpatricktownsend.se/jobs/3223906-uppsatspraktik-vt-2024

Liknande inlägg

Visa alla

Vill du bidra till en rättssäkrare rättsprocess? Just nu söker vi fler volontärer som vill engagera sig genom att ge stöd åt brottsutsatta, vittnen och anhöriga under rättsprocessen. Som volontär i Br

Vill du lära dig mer om migrationsrätt och bidra till att värna asylrätten och rättssäkra migrationsprocesser? Nu söker vi på Asylrättscentrum två praktikanter till våren 2024. Vi erbjuder dig möjligh

Nu har du möjlighet att söka till vårt populära sommartraineeprogram som ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA. Om Kilpatrick Townsend Kilpatrick Townsen

bottom of page