top of page

Uppsatspraktikant hos Svalner hösten 2022



Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?


Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.


Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.


Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Din ansökan bör innehålla följande:

  • CV, Personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.

  • Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad samt vad du vill skriva uppsats inom.

  • Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken.


För frågor om uppsatspraktik kontakta Emelie Malmgren, HR, emelie.malmgren@svalner.se.


Välkommen med din ansökan!

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page