top of page

Yana Litins'ka tilldelas Juridiska Föreningens pedagogiska pris 2024!

Juridiska Föreningens fullmäktige har på sitt sammanträde den 21 maj beslutat att tilldela Juridiska Föreningens pedagogiska pris till universitetslektor Yana Litins'ka!


Nomineringen som inkommit är följande:

"Jag skulle vilja nominera Yana Litinsk’a till Juridiska Föreningens pedagogiska pris för 2024. Nomineringen baseras på Yanas undervisning på fördjupningskursen Medicinsk rätt där hon är en stor bidragande faktor till att kursen är otroligt uppskattad.

 

Yana undervisar med passion, engagemang och stor kunskap inom ett rättsområde som till stor del berör andra discipliner än enbart juridik. Inom ramen för kursen berörs både etiska, filosofiska och rättsliga frågor och med Yanas pedagogik blir ämnet tillgängligt, intressant och mycket givande. I sin undervisning använder hon både praktiska exempel, teoretiska ansatser och uppmanar studenterna att tänka självständigt på dilemman utan tydliga svar.

 

Särskilt vill jag lyfta fram Yanas öppenhet för frågor, funderingar och diskussioner även utanför schemalagd tid. Kursen examineras genom en uppsats där Yana tillsammans med övrigt lärarlag hade ett “halvtidsseminarium” där studenterna fick diskutera sina uppsatser, både med varandra och med henne. Utöver detta erbjöd Yana även frivillig kontinuerlig handledning där studenterna kunde boka in korta avstämningar med henne. Genom dessa moment av feedback fick studenterna inte bara stöd i skrivandet, utan det bidrog också till ökad motivation och en främjad inlärning.

 

Ur kursvärderingarna från höstterminen 2022 och höstterminen 2023 framgår av de som svarat att studenterna är mycket positiva till kursens innehåll, upplägg och lärarinsatser. Både arbets- och undervisningsformerna samt de ämnen som behandlas lyfts som styrkor och särskilt betonas de engagerade och kompetenta lärarna, där Yana är en av dem.

 

Sammanfattningsvis är Yana en engagerad, tillgänglig och pedagogisk lärare som förtjänar att uppmärksammas för sina insatser på fördjupningskursen i medicinsk rätt!"


Priset kommer officiellt delas ut på examenshögtiden den 14 juni.


Stort, stort grattis Yana!
Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Comments


bottom of page