top of page

BRA ATT VETA

Antagen? Grattis!
Nu gäller det bara att läsa på lite inför terminsstarten så att du inte missar något roligt. På sidorna Ny student, Bli medlem och Novischutskottet hittar du mycket information om JF och novischperioden. Här har vi listat några lite mer allmänna tips till dig som blivit antagen som student vid Lunds universitet.

Kurslitteratur
Kurslitteraturen till juristprogrammets olika terminer och kurser kan vara väldigt dyr ibland. Då kan det vara en bra idé att köpa begagnade böcker. Detta är dessutom bra för miljön.

Boende
Det kan kännas kämpigt att försöka ordna boende i Lund som ny student, men det finns många vägar att gå.
 
  • Ett bra tips är att alltid se till att du står i AF Bostäders bostadskö. Om du har blivit antagen i första antagningen kan du vara med i AF Bostäders novischutlottning.
  • Det går också att bo på många av Lunds olika nationer – läs mer på nationernas hemsidor och kontakta dem om du har frågor.
  • BoPoolen är en andrahandsförmedling av bostäder som drivs av Lunds universitets studentkårer.

Anmäla flytt som student
Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.
Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt. Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt.
bottom of page