top of page

NOVISCHUTSKOTTET

Novischutskottet
Novischutskottet är den del av JF som du antagligen möter allra först under din tid i Lund. ”Novisch” betyder nämligen just precis det – en ny student, som därmed såklart ska introduceras till allt vad juristprogrammet och JF är och har att erbjuda. Utskottet består av två hängivna novischförmän och ett gäng glada och taggade faddrar. Både faddrar och förmän läser termin två på utbildningen, vilket innebär att de alldeles nyss varit precis lika nya i Lund och på juristprogrammet som du är nu. Med andra ord förstår de ofta exakt vilka frågor och funderingar du har som novisch, vare sig det gäller klädkoder, akademiska kvartar eller var du hittar den billigaste kurslitteraturen.

NOVISCHPERIODEN

Under novischperioden välkomnas du som ny juriststudent genom ett välfyllt program med aktiviteter av många olika slag. Det brukar erbjudas alltifrån anrika ärtsoppesittningar till roliga poängjakter och kluriga quizkvällar. Novischperioden är verkligen ett otroligt roligt startskott på tiden som Lundajurist och ger dig bekantskaper för livet, nyttiga lärdomar om studentlivet och minnen utöver det vanliga. Mer magiskt än så kan det knappast bli!

Om du är antagen till juristprogrammet VT23 ska du har fått ett mejl från våra novischförmän med all nyttig information till att terminen och novischperioden startar. Saknar du ditt mejl, skriv till novisch@jf.se

NOVISCHFÖRMÄN VT23

IMG_4238 2.HEIC
  • output-onlinepngtools (2)
  • output-onlinepngtools (1)
  • output-onlinepngtools

FADDERKÅREN HT22

insta.JPG
bottom of page