top of page

Brottsofferjouren söker volontärer

Vill du bidra till en rättssäkrare rättsprocess?


Just nu söker vi fler volontärer som vill engagera sig genom att ge stöd åt brottsutsatta, vittnen och anhöriga under rättsprocessen. Som volontär i Brottsofferjouren ger du medmänskligt stöd, information och vägledning till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Du arbetar antingen som stödperson eller som vittnesstöd.

Som stödperson stöttar du brottsutsatta, vittnen och anhöriga via telefonsamtal. Du ger information, stöd och vägledning kring bland annat rättsprocess och myndighetskontakter utifrån stödsökandes önskemål och behov. Stödet ges över en tid, vissa stödkontakter blir kortvariga, andra långvariga. Det är ett medmänskligt stöd som i första hand innebär hjälp till självhjälp.

Som vittnesstödjare på tingsrätten finns du till hands på Lunds eller Malmö tingsrätt där du stöttar vittnen, målsägande och anhöriga med praktisk information och stöd i samband med en brottmålsförhandling. Uppdraget sker på vardagar under dagtid. Här är det främst korta direkta kontakter i vänthallen på tingsrätten, men ibland följer vittnesstödet även med in i rättssalen när det efterfrågas.

Alla volontärer erbjuds en grundutbildning på 30 studietimmar plus praktik, fortlöpande utbildning, volontärträffar och handledning.


Läs mer på https://mskane.boj.se/volontar/ och skicka in en intresseanmälan.

Liknande inlägg

Visa alla

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Kommentit


bottom of page