top of page

Dags att ta steget från teori till praktik? Sök till FUF:s Praktikantprogram!

Är du student och intresserad av globala frågor och utvecklingssamarbete? Vill du utöver dina teoretiska studier få inblick i vad som sker på arbetsplatser som sysslar med dessa frågor? Då ska du söka till FUF:s Praktikantprogram!

FUF förmedlar varje termin ca 40 praktikplatser till våra medlemmar som läser en praktikkurs (motsvarande 30 hp). Praktiken sker på företag, myndigheter och organisationer som arbetar med globala utvecklingsfrågor. I dagsläget erbjuder vi inga utlandspraktiker utan endast praktikplatser i Sverige.

Under praktikterminen får praktikanterna även kompetensutveckling i form av kurser, workshops och studiebesök. Det ingår även flera nätverkstillfällen. Under följande länk kan du se ett exempel på Programmets karriärseminarium – Vägarna till utvecklingsjobben.


I korthet innebär programmet att du:

 • skickar in EN ansökan och matchas mot samtliga platser

 • parallellt med din terminslånga heltidspraktik deltar i ett kompetensutvecklingsprogram

 • ingår i ett nätverk av andra praktikanter

För att söka praktik genom FUF behöver du:

 • läsa något av följande:

  • 30 hp praktik vid ett svenskt universitet/högskola under praktikens gång (15 hp räcker tyvärr inte)

  • 100YH LiA vid en svenskt yrkeshögskola

  • vara antagen till Arbetsförmedlingens arbetspraktik under en hel termin (20 veckor)

 • vara medlem i FUF (studentmedlemmar betalar 150kr/år)

Såhär ansöker du:

 1. Ladda ner mallen med urvalsfrågor, fyll i dina svar och spara som PDF

 2. Gå till Recruto för att göra din ansökan (länk i Praktikplatsbanken)

 3. Fyll i formuläret och ladda upp ditt CV samt svar på urvalsfrågorna på anvisad plats


Praktikplatserna varierar från termin till termin, under Praktikplatsbanken ser du vilka platser som är aktuella att söka samt mallen med urvalsfrågor och länken till ansökan. Annonserna publiceras normalt ca 4-6 månader innan praktikperioden börjar. Ska du ha praktik under ex. vårterminen ansöker du om praktik i början på höstterminen.

Innan du skickar in din ansökan – missa inte läsa igenom FUFs Ansökningstips.

Titta också gärna på våra tre filmer som guidar dig genom vad Praktikantprogrammet är, hur du ansöker samt vad som händer om du blir antagen. Du hittar dem i spellistan till höger.

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta Ronja Bäckström på praktik@fuf.se


FUF:s Praktikantprogram genomförs i samarbete med Sida och är en del av det nationella arbetet med att säkerställa tillgången på relevant och bred kompetens i Sverige på sikt. Det syftar också till att skapa ett ökat intresse för globala utvecklingsfrågor i det svenska samhället generellt.


Liknande inlägg

Visa alla

Ansök till AG Advokats uppsatsstipendium!

Har du nyligen skickat in din uppsats eller ska skriva uppsats i höst? Ansök då till AG:s uppsatsstipendium! AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent so

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Uppsatspraktik Kilpatrick hösten 2024

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024. Om Kilpatrick Kilpatrick är en amerika

Comments


bottom of page