top of page

Förvaltningsrätten i Malmö söker studentmedarbetare

Om arbetsplatsen

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.


För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


För att få anställning hos oss behöver du bedömas lämplig. Det innebär att du står upp för demokratiska värderingar och den statliga värdegrunden som styr Sveriges domstolars verksamhet. Vi ställer också krav på att du följer Sveriges lagar.


Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 300 medarbetare som arbetar i nya moderna lokaler vid Malmö Centralstation. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Annonsbeskrivning

Studerar du juridik och är intresserad av att tillämpa dina förvärvade kunskaper i ett arbete på domstol? Då kan du vara en av de studenter som vi söker!


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består bland annat i att bereda mål, göra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som

processuella frågor, upprätta förslag till beslut och domar samt i förekommande fall att föra protokoll vid muntliga

förhandlingar.


Som studentmedarbetare ges du möjlighet att arbeta under handledning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett särskilt intresse av de rättsområden som förekommer vid Förvaltningsrätten i Malmö. Kriterierna för att söka är:

• att du är heltidsstuderande på juristprogrammet och

• att du är godkänd till och med termin tre på juristprogrammet och har påbörjat dina studier inom offentlig rätt, vilket i normalfallet motsvarar termin fyra och

• att du inte har avslutat din juristutbildning innan den 31 december 2024.


Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete. Du kan arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en del i rekryteringsprocessen.


Anställningen är tidsbegränsad och på deltid. Det kan vara meriterande om du tidigare arbetat som studentmedarbetare

vid Förvaltningsrätten i Malmö. Om du tidigare haft anställning som studentmedarbetare måste du ha goda vitsord från domstolen för att komma i fråga för anställning.


Vi erbjuder dig

På förvaltningsrätten arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med många olika kompetenser och bakgrunder. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och utmanas i ditt arbete. Förvaltningsrätten är en arbetsplats där du gör skillnad

varje dag.


Övrigt

Du ansöker genom att registrera din ansökan i vårt rekryteringssystem Visma senast den 18 april 2024. Testförfarande

ingår i rekryteringsprocessen och testerna ska vara genomförda senast den 19 april kl 10.00. Efter att du skickat in din

ansökan kommer du att få ett bekräftelsemejl med en testlänk. Ibland hamnar mejlet i skräpposten så titta gärna där om du inte fått testlänken inom ett par timmar.


Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: 2024-09-01

Dessa visstidsanställningar är inom ramen för studentmedarbetaravtalet och kommer att pågå under perioden 1 septemberm2024 - 31 december 2024. Anställningens omfattning är max 25 %.


Ansökan

Ansök senast: 2024-04-18

Referensnummer: FMA 2024/162-1


Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.


Lön

Löneform: Timlön


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4


Kontakt

Kontaktpersoner

Therese Grahn

HR-specialist


Anna Håkansson

ST Domstol


Facklig företrädare

Elvis Hajdarevic

SACO-S


Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comments


bottom of page