top of page

Helsingborgs tingsrätt söker studentmedarbetare till målavdelning

Vi söker nu en juriststudent som vill jobba extra som studentmedarbetare på en av tingsrättens målavdelningar under terminerna samt under sex veckor sommaren 2024. Låter det intressant? Är du i början av dina studier och dessutom en ansvarstagande och noggrann person som gillar att ge bra service? Då kan du vara den vi söker!

Vad innebär arbetet? På Helsingborgs tingsrätt arbetar domstolshandläggare med brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Som studentmedarbetare på målavdelning kommer du att stötta domstolshandläggarna och successivt bli introducerad i allt fler av deras arbetsuppgifter. Du kommer att samarbeta med domare, notarier och övrig personal. Tillsammans med dina kollegor ser du till att målen och ärendena avgörs på ett snabbt och rättssäkert sätt med hög kvalitet.

Domstolshandläggarnas huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

  • Registrera och granska handlingar.

  • Bevaka frister.

  • Planera och kalla till förhandlingar.

  • Fatta egna handläggningsbeslut.

  • Förbereda och sätta upp förslag till beslut och domar.

  • Protokollföra på förhandlingar.

  • Expediera beslut.

  • Ha kontakt med parter, ombud och allmänhet.


Vem är du? Vi söker dig som läser termin 2 eller 3 på juristprogrammet och som vill arbeta extra på domstolen under terminerna (en dag i veckan) samt heltid under sex veckor sommaren 2024. Har du tidigare arbetslivserfarenhet t ex från sommar- eller extraarbete är det meriterande. Du behöver ha god datorvana och kunna hantera IT-system på ett effektivt sätt.

För att lyckas i den här tjänsten är det avgörande att du är ansvarstagande, serviceinriktad och noggrann. Du behöver ha god samarbetsförmåga och se värdet av olika bakgrunder och kunskaper. Vidare har du god förmåga att planera och organisera ditt arbete och uppnå resultat. Dessutom kommunicerar du på ett tydligt sätt i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig Ett intressant och viktigt extrajobb under studietiden.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning vid behov, dvs en intermittent anställning.

Om Helsingborgs tingsrätt Helsingborgs tingsrätt är en öppen och utvecklande arbetsplats. På domstolen arbetar ca 100 personer. Vi finns i moderna lokaler i centrala Helsingborg.

Tingsrätten är indelad i tre dömande målavdelningar och en administrativ avdelning. Varje målavdelning leds av en chefsrådman. På målavdelningarna arbetar cirka 25 personer i ett team som består av domare, beredningsjurist, handläggarchef, domstolshandläggare och tingsnotarier. Den administrativa avdelningen arbetar med ekonomi och HR-frågor, säkerhet, registrering, kassa och posthantering. På den administrativa avdelningen arbetar även domstolshandläggare och ordningsvakter.


För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande inlägg

Visa alla

G&D söker associates med start våren 2025!

Som associate på Gernandt & Danielsson ger vi dig möjligheten att snabbt accelerera i din roll som rådgivare. Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten

Comments


bottom of page